Videók

Emlékezz Ránk!

Bár nem a legelső filmem, az Emlékezz ránk! volt a főiskolai éveim alatt készített legkomolyabb alkotásom. Mindenképp olyan rövidfilmet akartam csinálni, amihez hasonló idehaza nem készült. Így született meg az ötlet, hogy egy poszt-apokaliptikus filmet kéne forgatni. Azonban nem akartam, hogy egy szimpla zombi film legyen, így inkább a sztori egyetlen túlélő magányáról szól. Bár a film már elég régi, és így visszanézve sok mindent másképp csináltam volna, mindenesetre már ekkor jól kivehető volt, hogy milyen stílus iránt érdeklődök.

 

 

Welcome to the Madhouse

2015-ben, mikor újra elkezdte különböző rendezvényekre járni, hamar elkezdtem videókat is készíteni róluk. Az első néhány alkotás még nagyon csak szárnypropagálgatás volt, csupán egyszerű zenés cosplay videók. Viszont egy évvel később támadt egy olyan ötletem, hogy mi lenne ha megpróbálnák történettel rendelkező cosplay videókat készíteni. Az első próbálkozás nyáron volt, de végül az őszi videó volt az első kiforrottabb alkotásom. Ezeknél a videóknál bár nagyon sok az előre tervezgetés, végső soron sok mindent a helyszínen improvizáltunk. Mivel mindössze két napunk van a forgatásra és a cosplayes szereplők se érnek rá reggeltől-estig ezért itt ellentétbe mondjuk az Emlékezz Ránk!-kal itt a kamera mozgás, és a történet menete is sokkal kevésbé finom, elegáns, hiszen azzal a csekély idővel kell dolgoznunk, ami a rendelkezésünkre áll. Ennek ellenére így is egyedi alkotásokat tudtunk létrehozni, és szinte biztosan állíthatom, hogy Magyarországon én voltam az első, aki ilyesmivel próbálkozott.

 

 

 

A Mondo-trilógia

(Phase I: The Heir, Phase II: Rising Forces)

Ezek után jött a kérdés, hogy hova tovább? Mi újat tudnánk mutatni? Hamar jött egy elvetemült ötlet, próbáljunk meg úgy három filmet összehozni, hogy azokat egy történeti szál összeköt. Viszont ez sokkal nehezebb volt megcsinálni. Nem csak azért mert sokkal több előkészültetett igényelt, de azért is, mert filmeknek sokkal összetettebbnek kellett lenniük. Emiatt az könnyen előfordulhatott, hogyha egy valami borult, akkor minden borult. Ezért is van az, hogy egyelőre két rész van készen. Ha minden jól megy a nyár folyamán elkészül majd a záró epizód és nem sokára érkezik majd egy spin-off történet is. Addig pedig nyugodtan tekintsétek meg az első két részt. És igen, a filmek elején a ismeretlen gonosz karaktert én játszom.